Historiek

Dansclub Gerdak uit Bree bestaat reeds sinds 1980. Haar ontstaan situeert zich in Gerdingen, waardoor de naam ook tot stand is gekomen: GERdinger DAns Klub. Na een tijd verhuisde de club richting het sociaal centrum aan de Grauwe Torenwal. Daar werd de zaal jaar na jaar meer verfraaid met allerlei lichten, decoratiemateriaal, nieuwe toog, … Onze leden voelen er zich echt gezellig thuis.

In september 1994 breidde de club haar aanbod aanzienelijk uit. Buiten het stijldansen kregen ook de jongeren een vaste plaats om zich uit te leven. Ondertussen zijn er voor zowel de volwassenen als voor de jeugd meer dan 200 leden die wekelijks in onze club komen dansen.

Voor onze stijldansers zijn er jaarlijks enkele leuke evenementen om naast het dansen ook voor een leuke avond met een drankje en een hapje of zelfs een volledige maaltijd in een geweldige sfeer te zorgen. Enkele opendeurdagen, een nieuwjaarsreceptie en een sluitingsavond zijn de vaste waarden voor gezelligheid en plezier. Ook tussendoor worden de leden regelmatig verrast op een lekker hapje.

Voor de jeugd is er ook de opendeurdag naar de jongeren onder ons toe. Tijdens de maand december komt de sint of de kerstman ook eens langs met een leuke verrassing voor hen. Als afsluiter werd er de voorbije jaren uitbundig gedanst op een reuze playbackshow en vanaf 2008 vindt er heuse show plaats in de Breugelzaal in Bree.